A Kormány 104/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet munkajogi szabályainak a Gazdaságvédelmi Akcióterv k

A Kormány az Alaptörvény 53.  cikk (2)  bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a  koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény rendelkezéseire, a 3. § tekintetében az Alaptörvény 53. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Bővebben ...

Szabadság kiadás szabályai

Minden évben megjelennek a szabadság kiadásával kapcsolatos jogsértések.  A tavalyi év szabadságainak rendezésénél illetve az idei év tervezésénél célszerű újra átnézni a vonatkozó szabályozást.

Bővebben ...

Jelentős változások a szakképzésben

A kormány ez év tavaszán határozatot hozott a Szakképzés 4.0 - A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira című stratégia elfogadásáról és a végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről. Már ekkor tudható volt, hogy a szakképzés szabályozása komoly átalakítás előtt áll, azonban a konkrét jogszabály módosításokra egészen októberig kellett várni.

Bővebben ...