Nyári diákmunka program

A 2021. évben ismét meghirdetésre kerül a „Nyári diákmunka" program, melynek célcsoportja a 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok. Az önkormányzati foglalkoztatás mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén is lehetőség nyílik a program keretében diákok idényjellegű foglalkoztatására.

 

A munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő alkalmazása esetén legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható. Bértámogatásként a munkabér összegének 75 %-a kerül megtérítésre legfeljebb 2 hónap időtartamra. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 164.250 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 125.550 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. A napi 8 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A program 2021. június 15. napjától 2021. augusztus 31. napjáig tart. 2021. június 15. napjától lehetőségük nyílik a diákoknak, hogy regisztráltassák magukat az illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalnál, míg a tényleges foglalkoztatásra 2021. július 1. napjától kerülhet sor.

További információ, illetve a szükséges dokumentumok az alábbi elérhetőségen található:

https://nfsz.munka.hu/cikk/1572/Nyari_diakmunka_program

 

Készítette: Csizmadia Máté