20022. május 9.-i árinformációk

2022 május megyei árak2

Megjegyzés: A műtrágyaárak nem csökkennek, sőt hiányt is jelentettek P és K trágyák esetében is. A vetőmagárak és a növényvédőszer árak is jelentősen emelkedtek. Az önköltségi árak jóval magasabbak lesznek jövőre. A régiók eltérő mértékben kaptak csapadékot, ami jót tett a kalászosoknak, de még mindig szükség lenne további csapadékra. Ahol van még árualap ott stagnáló, inkább emelkedő árakról érkezett visszajelzés. Sertésfronton Bácskából 50Ft-os árcsökkentést jeleztek előre a sertéstartóknak, egyelőre más megyéből nem erősítették meg ezt az információt.

2022. március 11.-i piaci árinformációk

2022 március megyei árak

Megjegyzés: Több megyéből érkezett visszajelzés alapján a kereskedés leállt az országban, ezért új termény árakat sem adtak meg helyenként. Jellemzően emelkedő árakkal találkozhatunk, mint azt az európai tőzsdei árakon is lekövethettünk. Ugyancsak az elmúlt napok történései miatt, akár naponta jelentős áreltéréseket lehet tapasztalni.

Néhány március eleji új termény ár:

2022 március megyei árak új termésre

2022. február 14.-i aktuális piaci árinformációk

2022 február megyei árak

 

Megjegyzés: Néhány megyéből érkezett árinformáció az új termésekre vonatkozóan.

Új termény árak (Ft/t)

2022 február megyei árak új termésre

Az elmúlt időszakban a hazai kukorica magas ára miatt versenyképessé vált a környező országok importáruja. Az áreltérés 15-20EUR/t, de 25-30EUR/t-ról is lehet hallani.