Sertés állatjóléti támogatás -módosuló formanyomtatványok

Felhívjuk sertéstartó tagjaink figyelmét, hogy megjelent a sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 39/2018. (XII. 13.) AM rendelet szerinti átmeneti támogatásnak a 2020. támogatási év III. negyedévére történő igénybevételéről szóló, Magyar Államkincstár által kiadott 98/2020. (IX. 25.) számú közlemény.

A 2020. támogatási év III. negyedévére kizárólag vissza nem térítendő, átmeneti támogatás vehető igénybe a fény, illetve a takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítására. Az átmeneti támogatás nem haladhatja meg az állattartó és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülű vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet.

Az átmeneti támogatás iránti kérelmet elektronikusan kell benyújtani 2020. október 1. és november 2. között.

Az űrlap az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Sertés állatjóléti átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

A csatolandó dokumentumok listáját a hivatkozott közlemény tartalmazza.

A 98/2020 (IX.25.) Kincstári közlemény módosítja a 65/2020. (VI. 30.) számú Kincstár Közleményt is, kimondva, hogy a 2020. támogatási év III. negyedéve vonatkozásában a 9/2018. (XII. 13.) AM rendelet 16/B. § (1) bekezdésében előírtak alapján mezőgazdasági csekély összegű támogatás iránti kérelem benyújtására nincs lehetőség. (E helyett igényelhető az átmeneti támogatás.)

Oláh Endre