Sajtóközlemény - Kinek higgyünk?


A MOSZ a Vidékfejlesztési Minisztérium cáfolatáról

 Június 11-én az országos és vidéki sajtóban egyaránt megjelent az a híradás, hogy a vidékfejlesztési miniszter a hét végén, Lakitelken a földtörvényről tartott előadásában kijelentette, hogy szerinte az 500 hektár feletti terület már nagybirtok, amit ugyan nem akarnak felszámolni, de állami támogatást nem kaphat. A hír meglepetésként hatott és felzúdulást keltett, mert ezt az állítást - amelyik mind az alaptörvényt, mind az európai jogot sérti - nem tartalmazta a társadalmi vitára bocsátott stratégia sem.

 

Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy napokon keresztül számos híradásban ismételten elhangzott ez a hír, de a minisztérium csak azt követően cáfolta azt,  miután a MOSZ a sajtón keresztül kérte a hír valós tartalmának tisztázását.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium június 13-án az MTI-nek adott nyilatkozatában cáfolta, hogy dr. Fazekas Sándor miniszter a Lakitelken tartott konferencián olyan kijelentést tett volna, hogy az 500 hektár feletti méretű földterületet a jövőben nagybirtoknak tekintik, ami nem kaphat állami támogatást, ahogy azt ugyancsak az MTI tudósítása alapján számos országos és vidéki lap közölte.

 

Ezek után döntse el az újságolvasó és a híreket hallgató érdeklődő, hogy melyik MTI tudósítás tartalmazza az igazságot.

  

Budapest, 2012. június 14.

 

 MOSZ sajtó

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.