Elhunyt Boda László agrármérnök

 

 

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BODA LÁSZLÓ agrármérnök a Mezőgazdasági Szövetkezetek és Termelők Zala Megyei Szövetsége nyugalmazott titkára életének 80. évében 2016. február 10.-én elhunyt.

Temetése 2016. február 16.-án (kedd) 14.00 órakor lesz

a Zalaegerszegi Göcseji úti temetőben.

Boda László 1936. április 30.-án született Kallósdon. Szülei tanítók voltak, négy gyermeket neveltek fel.

A Zalaegerszegi Zrínyi Gimnázium diákja volt, majd Gödöllőn szerzett agrármérnöki diplomát. Tanulmányai végeztével „hazajött” Zalába. Minden munkahelyén hivatásával kapcsolatos tevékenységet folytatott, a mezőgazdasággal egy életre elkötelezte magát.

A Zala Megyei Termelők Szövetségéhez titkárhelyettesi munkakörbe 1977.novemberében került. 1989. októberétől az érdekképviselet titkára volt 2000 májusáig. A szövetség vezetőjeként végzett fáradhatatlan, áldozatos munkáját a megyei teremők és országos szervezetek agrárszakemberei is elismerték.

Már ebben az időszakban is aktívan segítette a Mezőgazdasági Nyugdíjasok klubját, majd nyugdíjba vonulását követően már a klub vezetőjeként dolgozott. Fáradhatatlan volt és lelkes, számos sikeres szakmai program, összejövetel fűződik a nevéhez.

Halálával nem csak az agrárszakemberek klubja veszítette el vezetőjét, hiszen több civil szervezetben is tevékenykedett.

Minden lehetőséget megragadott, hogy kiálljon az időskorúak érdekének védelmében, ehhez a legjelentősebb fórum a Zala Megyei Idősügyi Tanács, melynek sokáig tagja volt, majd elnöke lett.

A szépkorúak számára létrehozott Senior Akadémia is a nevéhez főződik, Ő nem csak a program egyik szervezője volt, de a résztvevőket személyes példájával is támogatta biztatta.

Boda Lászlót szeretettel és tisztelettel említik a város épített és természeti értékeinek védelmezői is. Alapítója és első vezetője volt a VÁRTÁR Egyesületnek, mely célul tűzte ki, hogy a város minél több értéket óvjon és hagyományozzon az utókor számára.

Szűkebb lakókörnyezete -  a Csácsboszoki városrész – nyugdíjas klubjának is aktív tagja volt.

Boda László számára a család mindig kiemelt jelentőségű volt. Támasza, segítője volt régóta betegeskedő testvéreinek. Fiát és unokáit rajongással szerette, ők jelentették számára a biztos hátországot. Mellettük feltöltődött, még a betegség fájdalmait is könnyebben viselte.

Halálával szeretteit, tisztelőit pótolhatatlan veszteség érte.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Részvétnyilvánítással kapcsolatos címek:

Zala megyei TESZÖV           Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Boda Attila                            8900 Zalaegerszeg, Bozsoki u.29.

Zalaegerszeg, 2016. február 11.

                                                                                  Erőss Antal

                                                                                     titkár