Az adatvédelemmel kapcsolatos, konzultációval összekötött előadás

   FŐTITKÁR

   23-2/2018.

MEGHÍVÓ

         AZ ADATVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS, KONZULTÁCIÓVAL ÖSSZEKÖTÖTT ELŐADÁSRA

 

 

Kapják:     a MOSZ Tagszervezetei

 

 

Tisztelt Ügyvezető/Elnök/Vezérigazgató Asszony/Úr!

 

2018. május 25-én lép életbe az Európai Unió új Általános Adatvédelmi Rendelete: a GDPR, melynek előírásai minden olyan cég számára kötelezőek, amelyek ügyfelek, partnerek személyes adatait kezelik. Ezek az adatok rendkívül sokrétűek lehetnek, és a szabályozás nemcsak a digitálisan tárolt személyes adatokra vonatkozik, hanem a papíralapúakra is, amennyiben azok valamilyen nyilvántartási rendszer részét képezik vagy fogják képezni.

A GDPRTagszervezeteinket kiemelten a haszonbérleti szerződésekkel kapcsolatban a földtulajdonosok adatainak kezelése miatt érintheti, de bármely más személyes adatkezelés - ideértve például az integrációs tevékenységet folytatók által kezelt személyes adatokat, vagy a biztonsági kamerák által készített felvételeket is - miatt is ismerni kell a szabályozást, illetve fel kell rá készülni. A rendelkezések be nem tartásához ugyanis nagyon súlyos szankciók, akár 20 millió eurós bírság is fűződhet.

A MOSZ a büntetések elkerülése, illetve a szabályok megismerése érdekében a tagszervezeteknek egy ingyenes előadást szervez, amelyen a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság előadója – Kovács Melinda –fogja ismertetni a legfontosabb szabályokat.

Az előadás időpontja: 2018. március 28 szerda 10,00 óra.

Helyszín: 1125 Budapest, Istenhegyi út 59-61. (MOSZ Székház)

Kérem, hogy részvételi szándékát legkésőbb március 26-áig jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Amennyiben kérdést szeretne intézni az előadóhoz, úgy kérem, hogy a jelentkezéssel együtt azt is írja meg.

Budapest, 2018. március 13.

                                                         Üdvözlettel:

                                                                                     Horváth Gábor                                                                                                 főtitkár