Így menekültek meg a fideszes gazdaságok?

"Azt azonban mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen szemtelen módon a minisztérium maga fog asszisztálni a bennfentes gazdaságok kimentéséhez."

 

Tavaly nyáron a populizmus és a szakmai hozzá nem értés csúcsaként a kormány, Lázár János és Fazekas Sándor vezényletével megvonta 1200 hektár felett a támogatásokat, Európában szinte egyedül álló módon. Sokszor és sok helyen elmondtuk már, hogy lehet tapsolni a kkv-k szétverésének, de sajnos az intézkedés a mezőgazdasági árutermelés derékhadát vérezteti ki, hozzájárulva ezzel az állattenyésztés leépüléséhez és a vidéki munkahelyek elvesztéséhez. Azt azonban mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen szemtelen módon a minisztérium maga fog asszisztálni a bennfentes gazdaságok kimentéséhez.

Kedves miniszter úr:

 

Tény 1:

Az EU 2011. október 18. után minden szétírást kijátszásnak minősít. Az erről szóló uniós jogszabály 2013 decemberében jelent meg és kötelező minden tagállam, minden szereplőjére nem csak a társas gazdaságokra.

Tény 2:

Önök lényegében felmentést adtak azoknak, akik 2014. november 1. előtt szétírták a földeket.

Tény 3:

A támogatás elvonásról tavaly júniusban beszélt először Lázár János, július végére már jogszabályt is alkotott.

A bennfenteseknek tehát 2014 júliusa és novembere között három hónap állt rendelkezésre, hogy kijátsszák a támogatás elvonást. Továbbra is várjuk a választ tehát a kérdésre: Mi indokolja a 2014. november 1 -i határidőt? Kinek az érdeke?

 

Az már csak hab a tortán, hogy a közleményük szerint „minden szempontból megfelelőnek” titulált jogszabályuk sérti az EU-s jogot, az alkotmányosságot és szakmailag is hozza a minisztériumtól megszokott színvonalat. Erről részleteket a korábban kiadott közleményünkben olvashat:

http://www.mosz.agrar.hu/2-uncategorised/956-szemelyre-szabott-jogszabaly