A fitneszedzők az új parasztok?!

Módosításra készül a minisztérium, ezen túl fitneszedzők is lehetnek „aktív gazdák”.

 

Tudvalevő, hogy az uniós közvetlen támogatásokat csak az „aktív gazdák” vehetik igénybe, így a támogatási rendelet meghatározza mindazokat, akik nem vehetnek igénybe támogatást, mivel nem minősülnek „aktív gazdának”. (Kivéve speciális feltételeknek való megfelelés esetén.) Olyanok tartoznak ide, akik pl. panziót üzemeltetnek, sportlétesítményt működtetnek, stb. A lista célja volt, hogy a golf klubokat, strandokat kizárják az agrártámogatást igénybe vevők köréből.

A minisztérium azonban módosítani kívánja a 8/2015. (III.13.) FM rendeletet, amely tartalmazza, hogy ki nem vehet igénybe agrártámogatást. A fitnesz klub és kondicionálóterem üzemeltetője erről a listáról most lekerül, magyarul ők is vehetnek igénybe közvetlen agrártámogatást, ha a módosítást elfogadják. (A lovasterápia persze továbbra is rajta van a kitiltottak listáján).

Mi lehet a módosítási szándék mögött? Természetesen szakmai indoklást nem tartalmaz a tervezet, de érdemes végig gondolni kinek a hozzátartozója lehet érdekelt a módosításban. 

Az eredeti kép forrása:444.hu