Tavaszi csoportos földgáz energia beszerzés - DÍJMENTES

 A Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetsége a Sourcing Hungary Kft. – független beszerzési tanácsadó – segítségével idei évben is beszerzési közösséget hoz létre a tagok és tagszövetkezetek földgáz energia költségeik csökkentése érdekében.

 

 A lebonyolító:  Sourcing Hungary Kft. – www.sourcing.hu

 

A Sourcing Hungary Kft. egy energia beszerzésekre szakosodott társaság. A társaság szakemberei az elmúlt időszakban több mint 1400 fogyasztónál összességben 138 milliárd forintos összértékben bonyolítottak le energia beszerzéseket, amelynek eredményeképpen 5,8 milliárd forintos megtakarítás realizálódott. A társaság több csoportos beszerzésben nyújtott eredményes segítséget (pl. Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Coop csoport, Öntészeti Szövetség, Nyomda szövetség, Műanyagipari szövetség, Pékszövetség…).

 

Piaci információ:

 

Földgáz piac:

 

A jelenlegi piaci körülmények miatt, most javasolt a 2012-2013. gázévi időszakra vonatkozó földgáz energia beszerzéseket már most elindítani, hiszen az aktuális szerződési konstrukciókhoz képest további kedvezményeket, megtakarításokat lehet elérni. Az elmúlt három hónapban a Sourcing tenderek az aktuális szerződéses kondíciókhoz képest viszonyítva 3-20 Ft/m3 (Gázdíj+RHD) megtakarítással záródtak.

A korábbi évek tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy érdemes már hónapokkal a gázév kezdete előtt lezárni a pozíciókat, hiszen egy dömpingidőszakon kívüli tender nagyobb figyelmet kaphat kereskedői oldalról.

Az idei – nagy részben – szokatlanul enyhe tél következtében a vártnál, illetve előre jelzettnél jóval alacsonyabb mennyiségeket fogyasztottak a Felhasználók, így a Kereskedők nagy része küzd az előre lekötött, megvásárolt illetve betárolt, most pedig a „nyakán maradó” gázzal.

Az elmúlt időszakban az olajárak stagnálást mutattak, így a következő gázévben a 2012. év I. negyedéves (jelenlegi) árakhoz képest, további áremelkedés nem várható. Az elérhető árszinteket tekintve elmondható, hogy alapvetően alacsonyabb árak érhetőek el, mint az előző év azonos időszakában.

A társulás célja, hogy a csatlakozó tagok földgáz energia beszerzését együttesen kezelve, kihasználjuk a mennyiségből fakadó előnyöket és a tanácsadó társaság által biztosított beszerzési tapasztalat, valamint szakértelem által a tagok számára a piacon elérhető legalacsonyabb árszintet és legjobb feltételeket harcoljuk ki a szabad piaci kereskedők pályáztatásával.

 A csoportos beszerzés keretében kihasználjuk az együttes fellépésből származó mennyiségi előnyöket, ugyanakkor a csoport tagjai egyedi szerződést kötnek a nyertes kereskedő társasággal.

 

Előzetesen tájékoztatjuk Önöket, hogy a tendert az alábbi ütemterv szerint bonyolítjuk le:

 

Tender ütemterv / időpont

Munka fázis, Tevékenység

2012.04.20.

Csatlakozás nyilatkozat visszaküldése

2012.04.30.

Fogyasztási adatok, várható fogyasztási igény

2012.05.18.

Tender lebonyolítása

2012.05.28-tól

Kereskedői szerződéskötés és szerződés felmondási folyamatok

 

Jelen levelünkhöz mellékeljük a csatlakozási nyilatkozatot, melyet kitöltve 2012. 04. 20-ig kérünk visszaküldeni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy a 06-1-312-0525-ös fax-számra.

 

További információk: Fazekas Endre, kiemelt ügyfél menedzser, tel: 06-1-769-0580, Mobil: 06-70-419-3498